יום ראשון, 25 בספטמבר 2016

לפני שנים רבות צמחה לה חיטה לא מתורבתת שלא עשו ממנה לחם אלא רק דייסה. השם באנגלית הוא..
Einkorn
14 כרומוזומים בלבד, אותו מספר של כרומוזומים שיש בשיפון ושעורה שהם מינים קדומים של דגן.
איך ניתן להשיג את זה בארץ? לא ניתן. אלא אם כן אתם מזמינים את זה במיוחד.
אחר כך התפתחה לה החיטה המתורבתת שנאכלה במצרים העתיקה ביוון הקדומה וברומא של יוליוס קיסר…שנקראת חיטת אמר.
השם באנגלית הוא…
Emmer wheat
Triticum dicoccon
28 כרומוזומים כמו חיטת דורום וחיטת קמוט.
איך ניתן להשיג בארץ? אם יש לכם מזל תשיגו את זה בבית הטבע ואם לא אז תזמינו.
חיטת דורום – הוא סוג של חיטת אמר מסוריה וטורקיה וגם 28 כרומוזומים. קצת יותר מודרני מחיטת אמר.
חיטת קמוט – חיטת קמוט זו הכלאה טבעית בין חיטת דורום וסוג של חיטה אחרת בשם.. Triticum polonicum
חיטת כוסמין – חיטת כוסמין היא חיטה שגודלה בימי הביניים והיא הכלאה טבעית בין חיטת אמר ועשב-עיזים. הערך התזונתי שלה נמוך והיא נחשבת לנחותה לעומת סוגי החיטה שקודמים לה. היא בעלת 42 כרומוזומים.
חיטה מודרנית – גם היא בעלת 42 כרומוזומים אך היא חיטה לא טבעית מתועשת ששינו לה את המאפיינים הגנטיים בכל מיני אמצעים לא טבעיים. הקרנה רדיואקטיבית אמצעים כימיים והכלאות אינטנסיביות. כדי ליצור שיבולים קצרים יותר בשביל המכונות שקוצרות את היבול וגרעינים פחות קשים כדי שהלחם יהיה רך ואוורירי. שינוי המאפיינים גרם לכך שהחיטה פגיעה יותר למחלות ולכן צריך לרסס על החיטה יותר חומרי הדברה. והמאפיינים התזונתיים של חיטה זו מזיקים לבריאות.


 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.