יום שני, 10 באפריל 2017

חקלאות

הבעיה בחקלאות היום שהיא חקלאות אינטנסיבית, קחו למשל את עצי הזית, החקלאים משקים את עצי הזית, וזהו דבר לא טבעי, כמובן שהזיתים יהיו גדולים יותר אבל הטעם שלהם לא יהיה אותו הטעם כמו בזיתים ללא השקיה.
זיתים ללא השקיה יש להם טעם נפלא ובעלי ריח חזק יותר. ואילו זיתים שהשקו אותם מאבדים את טעמם.
הדבר הגרוע ביותר כיום הוא חקלאות אינטנסיבית, היום שותלים אלפי עצי זית בשורות אחד ליד השני, אזורים שלמים שרק תראה עצי זית, הכל נראה מסודר ומאורגן, אך ברגע שאתה מגדל עץ, ירק או יבול, בשיטה הזאת, גם יהיו לך טפילים, פטריות, בקטריות, מחלות, שרצים וזבובים שיתקפו את מה ששתלת.
אבל אם תיקח עץ זית ולידו תשתול עץ שקד, ולידו שיח אוכמניות, ואורגנו וטימין, ועץ לימון וענבים, ובכך לא יהיו לך רק עצי זית, לא יהיה לך צורך בקוטלי חרקים וקוטלי טפילים, ויהיו לך זיתים אורגניים ואיכותיים.
כמו הענבים שסופגים את הניחוחות ואת המרכיבים של הסביבה, כך גם עצי הזית סופגים את טעמם מהסביבה.

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.