יום חמישי, 12 באפריל 2018

גרמנים טובים

באפילה הכללית שירדה על אירופה בתקופת מלחמת העולם השנייה, הבליחו ניצוצות חיוורים של אור. מאחורי הניצוצות הללו עמדו אנשים יחידי סגולה ויוצאי דופן, שסיכנו את עצמם ואת משפחתם כדי להציל יהודים. לימים הוכתרו הללו, על ידי "יד ושם" בירושלים, בתואר "חסידי אומות העולם". היו בהם בני עמים אירופיים שונים. בספר גיבורים רגילים, מאת אמיר השכל, נעשה ניסיון מקיף ומעמיק להבין את תופעת חסידי אומות העולם בתקופה בה הושמדו שישה מיליון יהודים.
נכון לינואר 2013 הכיר "יד ושם" ב-24,811 חסידי אומות העולם. 525 מתוכם הם בני העם הגרמני. מעשיהם של החסידים הגרמנים היו יוצאי דופן גם בתוך קומץ יוצאי הדופן. בעיני השלטון ובעיני בני עמם, הם עמדו בדרגת הבגידה החמורה ביותר. גרמני שנתפס מציל יהודי – האויב הראשון במעלה של הרייך – היה צפוי לעונש מוות.
בספר שלושה חלקים: החלק הראשון עוסק בייחודיות התופעה של חסידי אומות העולם. החלק השני הוא חלק היסטורי שעוסק באירועים בגרמניה החל מעלייתו של היטלר לשלטון ועד תבוסתה. חלק זה חיוני כדי להבין את המציאות שבה פעלו החסידים הגרמנים. בחלק זה ניתוח המאפיינים של 525 החסידים הגרמנים והשוואה בין ההצלה בגרמניה, פולין והולנד. בחלק השלישי שישה סיפורים של חסידים גרמנים כאשר במוקד הבתים שבהם הם גדלו, אירועים משמעותיים בחייהם וכמובן מעשה ההצלה. הפרק האחרון הוא סיכום, לקחים ומסקנות.

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.