יום שלישי, 6 במרץ 2018

המטבח הארץ ישראלי האותנטי

אז מה מאפיין את המטבח הארץ ישראלי האותנטי, זה שהיה קיים במאה ה-19?
זיתים, תאנים מיובשות, צימוקים, וחרוב.
גם גבינות, תפוחים, צנוברים ותמרים.
שמן זית, אורגנו ופיתה.
יש את הקובה שבעיקר אכלו אותה בגליל. גם שישליק עוף היה מאכל נפוץ.
אכלו גם חומוס, באבא גנוש, לבנה, סלט טבולה, זיתים וחמוצים וגבינה חצי-קשה.
ביהודה ושומרון אכלו מוסחאן, וגם מקלובה ומג'דרה.
אכלו גם מנסף, והרבה ריבות מענבים ומשמשים.
באיזור עזה אכלו Sumaghiyyeh, Qidra
וכן בארץ ישראל אכלו את ה- Quzi , Mandi
במאה ה-19 אכלו גם מלוח'יה ומרק עדשים.

ומה עם הפלאפל אתם שואלים? את הפלאפל המציאו היהודים ב-1950 כשהם החליפו את הפול המצרי בגרגירי חומוס.

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.