יום שבת, 2 בפברואר 2019

חיטת אמר

משמאל חיטת אמר בעלת 28 כרומוזומים בלבד ומעט גלוטן. 
מימין "חיטה" מודרנית בעלת 42 כרומוזומים עם הרבה גלוטן. 
זיאדורוס, נותן החיים, כך קראו היוונים הקדמונים לחיטה שלהם שנקראה זיא. 
זה בניגוד לחיטה המודרנית שנקראת ביוונית סיטארי. 
היוונים השתמשו בשמן זית ללחם שלהם, והיא הייתה שטוחה כמו לאפה, הם לא השתמשו בסוכר אלא בדבש. 
שמרים הם לפעמים השתמשו ולפעמים לא, תלוי בסוג הלחם שהם רצו להכין.
יש לזכור שזיא, כלומר חיטת אמר, הייתה יקרה יותר מהשעורה, רק יוונים שיכלו להרשות לעצמם כלכלית יכלו לאכול חיטת אמר, העניים אכלו לחם משעורה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.