יום שבת, 10 ביוני 2017

אש

עד לפני שהאדם למד לשלוט באש, לצלות ולבשל את מזונו, המזון שלו היה בעיקר צמחי, צריכת בשר היתה זניחה, כמו השימפנזה.
בעקבות השימוש באש, בני אדם (לא הומו ספיינס אלא סוגי אדם שקדמו לו) החלו לצרוך בשר בכמויות גדולות יותר.
האש אפשרה להוציא רעלים ממזונות על ידי בישול.
האש אפשרה לחסל טפילים שהיו במזון.
האש אפשרה לנו להפיק אנרגיה בצורה מהירה מהאוכל ללא צורך של שעות לעיסה רבות ועיכול ממושך.
בעקבות זאת כמה שינויים ביולוגיים קרו -
שיניים קטנות יותר.
לסת קטנה וחלשה יותר.
מערכת עיכול קטנה ומנוונת שמותאמת יותר למזונות שעברו צליה ובישול.


 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.