יום ראשון, 11 בפברואר 2018

עיכול

1.8 מיליון שנים של בישול וצליית האוכל שינתה את הביולוגיה שלנו.
היה זה הומו ארקטוס, היצור שקדם לבני אדם מודרניים שהחל לבשל ולצלות את מזונו - ירקות שורשים ובשר.
מאות אלפי שנים של בישול המזון גרמו לשינויים גופניים מרחיקי לכת.
הלסת שלנו קטנה, השיניים שלנו קטנו, הקיבה שלנו הצטמקה ב-40 אחוז, והמוח שלנו גדל.
לבני אדם יש 86 מיליארד תאי עצב מוחיים בממוצע, לעומת 33 מיליארד בגורילות, ו-28 מיליארד בשימפנזים.
מלבד חיסול בקטריות מזיקות על ידי בישול וצלייה, שימוש באש הופך את המזון לקל יותר לעיכול ומאפשר לשחרר את האנרגיה מתוך האוכל.
קחו תפוח אדמה למשל, אם נאכל אותו לא מבושל ניתן לעכל רק 32 אחוז ממנו בזמן שאנחנו מעכלים 98 אחוז כאשר הוא מבושל.
בננה מהעץ רק 47 אחוז ואם שמים על האש 98 אחוז.
ביצים 65 אחוז לעומת 94 אחוז.
חיטה 71 אחוז לעומת 96 אחוז.
שיבולת שועל 75 אחוז לעומת 96 אחוז.
אפונה 80 אחוז לעומת 91 אחוז.
שעורה 93 אחוז לעומת 99 אחוז.
למעשה אם לא נבשל את האוכל שלנו נצטרך לאכול יותר מ-9 שעות ביום על מנת לתת מספיק אנרגיה למוחות הגדולים שלנו.
מוחות שמכלים 20 אחוז מהאנרגיה.
נצטרך להוציא שליש מהאנרגיה שהרווחנו מאכילה על עיכול אם נאכל בשר לא מבושל.
בישול האוכל גורם לנו להשמין יותר.

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.